Fernisering
fotoudstilling Krydsjagt VII

Præsentation af Natur- og Kunstfotograf Ib Hansen.
Torsdag den 7. marts 2024 kl. 16.30-18.00

Præsentation af Natur- og Kunstfotograf Ib Hansen. Ib har i 50 år haft interesse for naturen og kulturen omkring sig og har de senere år haft en stor interesse for at finde motiver i naturen med en kunstnerisk profil.

Ca. kl. 17.00 fortæller Skibsbygmester Peter Leth fra Maritim Kulturcenter Mariagerfjord den spændende historie om træskibet Krydsjagt Vll, som er motivet for de fleste billeder i Ib Hansens fotoudstilling.

Peter Leth stod i spidsen for redningsaktionen, der fik det historiske skib hjem til Danmark til værftet i Hobro, hvor det siden er restaureret og i sommers kunne søsættes.

Udstillingen omhandler primært Krydsjagt Vll, som har gennemgået en omfattende restaurering inden søsætning på ny 1. juli 2023. Skibet repræsenterer en stor historisk værdi og kan ses og studeres på Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord.

Ib så skibet første gang i 2013 og blev meget fascineret af detaljerne i det algebegroede og meget medtagne skibsskrog. Til alt held fik han gennemfotograferet detaljerne inden

renoveringen, hvilket har udmøntet sig i denne kunstudstilling.

Der serveres et glas vin og lidt snack under ferniseringen.

 

Kl. 18 vil der være mulighed for at deltage i fællesspisning. 120 kr. pr. person Skal bestilles senest mandag d. 4. marts

Billetter til fællesspisning bestilles ved at sende en mail til kontakt@kulturhussoettrup.dk